dissabte, 1 de juny del 2013

Piqué parla clar a Rajoy

Avui a Sitges, Piqué ha dit el que la senyora Camacho i el seu partit a Catalunya no saben dir, si més no això és el que es veu des de fora i, com en moltes coses, és important la imatge. No n'hi ha prou amb el que passa i es comenta d'amagat.
Piqué sempre ha estat una persona sensata. Agradi més o menys, ha estat un polític lleial al seu pensament i obert al diàleg. Només si som estrets de mires, i no sabem apreciar qualitats als adversaris, negarem aquesta capacitat a Piqué. Una persona i polític que ha caminat al llarg dels anys. 
Camacho, com a cap visible del Partit Popular català, hauria de defensar els interessos dels catalans amb energia, i combatre l'independentisme amb aportacions positives i no quedant-se en la simple crítica i insult, mentint i fent por a qui no pensa com ella.
No és estrany que jo reclami dia sí i dia també, uns polítics més qualificats, que estiguin oberts al diàleg i no es tanquin amb les seves idees, provocant situacions confuses i perilloses. Qui vulgui defensar la unitat d'Espanya, des de Catalunya, només ho pot fer exigint una reforma veritable de la Constitució, perquè s'adapti a la realitat actual. Aferrant-se al model de fa 35 anys, és la pitjor manera de defensar el benestar del país.
No sóc admirador de Piqué ni guardo un bon record de la seva època de ministre, però s'ha de reconèixer que avui ha parlat a Rajoy, de manera intel·ligent i sense embuts. Només parlant clar i treballant el diàleg, podrem aconseguir sortir d'aquesta cova que ens hi varen ficar uns quants polítics que encara cobren, i el temps que cobraran.