dimecres, 26 de juny del 2013

Una xarxa social pot esdevenir un Spam

El dia d'avui, un parèntesi en l'activitat professional, marcat per vol transatlàntic i taula rodona sobre la comunicació. Un parèntesi relatiu, perquè les mateixes eines de què ens servim també ens lliguen més del que voldríem.
Aquesta tarda a la biblioteca Antoni Comas de Mataró, i en el marc del #JunyAssociatiu, ha tingut lloc un debat sobre la comunicació, pensant en el món associatiu, a càrrec de Sílvia Coppulo, Carles Prats i Saül Gordillo, és a dir, ràdio, televisió i diari digital.
Menys concurrència de la que hauríem volgut, però aportacions interessants dels tres periodistes que ha moderat la Lluïsa Aranaz.
Els mitjans de comunicació compartint espai i temps amb les noves eines i xarxes socials.
Alguna discrepància, més en la forma que en el contingut, per coincidir en la necessitat de posar-se al dia. En Saül deia que amb el twitter sorgeix una nova agència de notícies, unipersonal. També que ara el periodista es pot veure qüestionat més fàcilment i en públic. La Sílvia ha insistit que els mitjans clàssics són complementaris amb els actuals. Avui, comentava en Carles, no s'entendria veure un periodista d'una redacció de ràdio o televisió, treballar sense està connectat a Internet i rebre apunts d'arreu. I tots han coincidit en dir que cal pensar bé què escrivim, per no arribar a cansar els que ens segueixen. He pensat que precisament em vaig donar de baixa d'una xarxa social local, perquè estava cansat de rebre correus que no m'interessaven gens, i fins i tot em molestaven. Era una manera de rebre Spam dela manera més gratuïta i sense fer res per evitar-ho. Des de llavors estic molt més tranquil.
Aquesta setmana encara queden dos actes més del #JunyAssociatiu, i el dia 6 de juliol, jornada de treball amb les associacions de la ciutat. A un mes de les Santes!