diumenge, 23 de juny del 2013

Involució a una època preconstitucional

Ho deia Ferran Mascarell, i és bo sentir-li a dir perquè són expressions que molts hem fet i pensat, i cal que els polítics, les persones que estan a la primera fila, també ho declarin. No ens diuen res de nou, però refermen allò que estem denunciant des de la base.
El PP ha estat coherent, no amb el seu discurs electoralista, sinó amb la seva ideologia. Una cosa és el que són i l'altra el que diuen que seran. Quan assumeixen el poder, i gràcies al desastre del PSOE, amb majoria absoluta, deixen les promeses i exerceixen d'allò que saben. En el cas del PP, de partit extremadament de dretes, centralista i clar hereu de la dictadura franquista.
La tan anomenada transició política s'ha convertit en un efecte bumerang, i la força centrífuga ens ha clavat una batzegada de la que ens costarà refer-nos. Si molts ja no hi crèiem, imagineu-v
os què estem pensant aquests dies. Una política immobilista i gens d'esquerra del PSOE durant dues legislatures ens va portar un govern del PP, consolidat pels resultats electorals, però sense cap remei per a la siutació del país, que no passés per la recentralització i la recuperació per a les classes dirigents del poc que havien perdut. Sense alternativa de govern, Espanya no té, a mitjà termini, cap futur digne d'esperar.