dimarts, 23 d’abril del 2013

Inútils quixots sense vergonya


Aquest vespre el Barça ha rebut una estocada pràcticament letal. La propera setmana només pot intentar recuperar l'autoestima que, estic segur, avui va per terra. La vida continua i ja vindran millors temps. La bombolla d'èxits s'ha desinflat, però no amb el resultat d'avui sinó que ja fa unes quantes setmanes. Tot això ho diu una persona que no hi entén res, però quan els equips juguen bé, en gaudeix.
El més preocupant d'avui no és el resultat del partit de futbol, sinó adonar-nos de la mena de govern tenim a Madrid, i això que ja ho avançava fa pocs dies: Rajoy no pensa canviar el seu criteri sobre Kosovo, encara que Sèrbia hagi pactat la independència. Això només s'explica si entenem que el govern espanyol és un govern d'inútils quixots sense vergonya.
És demanar molt que tothom sigui honest i sincer en les seves declaracions i arguments? Si Espanya no vol reconèixer Kosovo per poder negar la independència de Catalunya, que ho digui, que no li faci vergonya reconèixer-ho.
M'he perdut buscant una notícia que parlava de la possible aprovació al Parlament que les companyies dels subministres dels habitatges puguin tallar-los per manca de pagament. No sé si ho he somiat o bé és existeix. En tot cas seria bo analitzar de quantes famílies estem parlant. Les persones que hem passat per Benestar Social sabem que els ajuntaments han de subvencionar amb caràcter d'urgència a moltes famílies necessitades que no poden fer front als pagaments de lloguer, aigua, llum...
Ahir parlava de la política de l'austeritat que no ens ha tret de la crisi, sinó que encara ens hi ha enfonsat més. Parlàvem a nivell global, de país, però no ens oblidem de les famílies que no tenen ingressos assegurats i sí moltes despeses. Siguem conscients que hi ha molta gent que no havia estirat més el braç que la màniga, i en canvi en paga les culpes. Per què no podem demanar responsabilitats als veritables responsables? Per què els polítics que han empenyorat el país no ho paguen i són els més febles els que assumeixen el deute? El Barça ha perdut, però hi ha molts catalans que no fa tant que ho han perdut tot.