dijous, 4 d’abril del 2013

ICV i el sou del comissari de l'Any Espriu

ICV no està d'acord en que el 10% del pressupost de l'Any Espriu es destini a pagar el sou del comissari. Segons diuen la remuneració de Bru de Sala és de 123.420 euros. Plena dedicació? em pregunto.
Estem d'acord que ara més que mai la transparència és indispensable per poder recuperar la confiança de la ciutadania. Saber com es gestionen els recursos públics, els nostres diners, és la millor manera d'aconseguir la nostra complicitat.
És bo, doncs, conèixer el detall del pressupost d'actes culturals on es destinen recursos públics, com l'Any Espriu, perquè per molt que la majoria aplaudirem la seva organització, no podem fer els ulls grossos a l'hora de valorar l'eficiència. Si no tenim prou recursos per fer tot allò que voldríem, ni per evitar el retrocés de l'estat del benestar, no podem gastar més del compte, com si estiguéssim en els millors moments de la nostra economia.
La xifra dels honoraris del comissari per ella mateixa no ens dóna prou informació. No sé fins a quin punt podem calcular quin és el percentatge desitjable, però en tot cas sí que és important tenir en compte els salaris actuals i la pèrdua del poder adquisitiu dels que encara tenim la sort de treballar i guanyar un sou a final de mes.
Probablement caldria ajustar el sou per trobar un millor equilibri al mercat de treball, sense oblidar la responsabilitat del càrrec, però tampoc malbaratant els diners dels altres. De la mateixa manera que hi ha polítics que viuen de la política, hi ha comissaris que també ho fan. La qüestió és anar encadenant càrrecs fins que arribi la jubilació.