dissabte, 13 d’abril del 2013

Benet Maimí surt a escalfar

Una vegada més el nostre diputat comença la legislatura a la banqueta, però també és cert que no triga massa a entrar al Parlament. Sembla ser que Artur Mas acaba de donar l'ordre de fer tres canvis i un d'ells serveix perquè entri en joc l'arenyenc Benet Maimí, militant d'UDC, de la corda de Duran i Lleida i, per tant, amb un càrrec important dins el partit. Secretari executiu d'organització i conseller nacional.
Benet Maimí va renunciar a presentar-se com a alcaldable d'Arenys de Mar, en el moment que Miquel Rubirola (CDC), alcalde durant dos mandats, no es presentava i agafava més força que fos un militant d'UDC qui anés de cap de llista per CIU.
Els motius de Benet Maimí els deu saber ell, però us asseguro que en aquests moments ser alcalde no és cap regal. La situació econòmica en què es troben la majoria de municipis és crítica, i encara que Arenys de Mar estigui més o menys sanejat, no hi ha possibilitat de fer gairebé res, sobretot pel que fa a inversions. Just anar fent bullir l'olla per poder pagar les factures dels serveis bàsics i imprescindibles, i uns pocs calerons per aixecar la moral dels vilatans.
Benet Maimí sap que el seu paper al Parlament és molt més agraït que no pas anar donant la cara per solucionar els mil i un problemes que es troba un alcalde. En èpoques de lluïment, pot estar bé passejar per la Riera, saludant els veïns i veïnes, però en els darrers anys, es creen enemics, dins l'ajuntament i a fora.
Ben aviat doncs, Benet Maimí tornarà al Parlament, i la pregunta que em faig és si, arribat el cas d'haver de votar pel sobiranisme, el nostre diputat hi seria favorable o no. Estic segur que si el sistema electoral hagués estat el que ahir comentava, per districte, els que l'haurien votat ho haurien fet perquè es posicionés a favor de la independència. En aquests moments, però, farà el que li digui Duran i Lleida, i per tant no ho tinc clar. Des d'aquí li desitjo sort i encert en aquesta nova etapa.