dissabte, 20 d’abril del 2013

Baixarà del burro Espanya?

Ara que sembla que Kosovo i Sèrbia s'han posat d'acord, què farà Espanya? Acceptarà que Kosovo sigui independent o es mantindrà tossuda que no, que no pot independitzar-se de Sèrbia?
A Espanya li anava molt bé que Sèrbia no reconegués la independència de Kosovo. Això li permetia mantenir-se en la idea que no es pot acceptar una decisió unilateral d'independència, per allò de la coherència si arribés el moment. Ara, però, si Sèrbia pacta, què haurà de fer? Seria absurd posar-se en contra de tothom, però... i si els catalans forcen la situació? Com ho justificarà?
Seria bo poder pensar que Espanya aprèn la lliçó de que les solucions passen pel diàleg i no per la prepotència i l'immobilisme de les lleis. Haurien de saber que les lleis estan al servei de les persones i no al revés. Un excés d'orgull no és bo i a la llarga s'acaba pagant.
Puc entendre que no s'imaginin una Espanya sense nosaltres, però ells són els únics que ho poden evitar, i no precisament amb l'estratègia aplicada fins ara. Quantes més traves ens posin, més força tindrem per sortir, més fàcilment ens unirem per vèncer.