dilluns, 2 de juliol del 2012

Un logotip i un hashtag per promoure Arenys de Mar

Aquests dies el web municipal ens ha donat a conèixer un nou logotip per promoure el nom d'Arenys en la línia de convidar més persones a visitar-nos i, el que és més important, fer-hi despesa per incrementar el moviment de diner a la vila. I ens proposa també un hashtag, #visitarenys, aprofitant la rellevància de les xarxes socials.
Hem començat tard i ens costarà més guanyar terreny, però hem de reconèixer que fa molts anys que vàrem baixar del tren i només vivim del passat. Quan era el moment de fomentar el mercat, la restauració i el patrimoni, no vàrem moure un dit, i això, en temps de crisi, s'ha notat molt.
És important, doncs, qualsevol iniciativa per mobilitzar la gent i motivar-los perquè vinguin al nostre poble a gaudir de tots els racons, patrimoni i paisatge, i al mateix temps comprin a les nostres botigues, i mengin als nostres restaurants. No tenim hotels, i molt poques habitacions, però la visita d'un dia és suficient per animar els forasters a acostar-se a Arenys.
El problema actual és que queden poques botigues. Se n'ha tancat moltes i, sense voler crear polèmica, tampoc destacàvem per un bon servei. Sovint hem comentat que quan entres a una botiga et fa l'efecte que t'estan fent un favor. No es tracta de fer la pilota, però si de demostrar professionalitat i bon tracte.
Arenys podia haver estat la capital de la subcomarca del Maresme central, però s'ha deixat passar la mà per la cara per altres municipis, com els veïns d'Arenys de Munt. Els avantatges de ser vora mar, disposar d'un port amb tres especialitats, la indústria, la pesca i el lleure, i comptar amb un patrimoni cultural i arquitectònic important, no ha estat suficient per desenvolupar una moguda turística que generés riquesa a la vila.
Tenim a favor que el nom de la nostra població cau bé a la gent de fora. Són molts que en tenen un bon record, i ens reconeixen la importància de la nostra història, bàsicament cultural. Falta, però aprofitar l'avinentesa per esdevenir un punt de visita obligada. I això hi hem de col·laborar tots. L'Ajuntament, els comerciants i restauradors, i també els vilatans. Aprofitant la campanya del nostre govern local, posem-hi el nostre gra de sorra. Convidem amics i coneguts a visitar-nos i contribuir a que el nom d'Arenys traspassi fronteres.