dijous, 5 de juliol del 2012

Finalment el PSC entra al govern d'Arenys de Mar

Un any després de les eleccions municipals, l'Assemblea local del PSC ha donat el vistiplau al pacte de govern amb CIU. La notícia no agradarà a tothom, segur. Sobretot aquells que posen per sobre de l'anar bé de la vila, els seus interessos personals, o aquells que els hauria agradat ser-hi, però no s'han atrevit. L'enveja, els gelos, la misèria personal o la mediocritat són algunes de les barreres que eviten un comportament generós cap a la vida en comú. A cadascú el que li correspongui.
La valoració política que se'n pugui fer no m'interessa. El que m'agrada és saber que a partir d'ara en Ramon Vinyes podrà col·laborar més directament en la millora de la gestió municipal. Ja ho feia, amb una oposició constructiva i amb esperit de servei, però ara des del govern, els efectes seran notables.
Abans d'arribar a llegir la notícia del resultat de l'Assemblea d'ahir dimecres, he pogut veure comentaris que ja m'avançaven el que després llegiria. No eren precisament comentaris positius, sinó insultants, alguns, i d'altres de poca categoria, però tots sabem que les paraules ens retraten i el passat també. Sigui per ignorància, que ja sabem que és atrevida, o per enveja, no els fa cap favor, sinó que més aviat els posa al seu lloc, a la vista de tothom.
Vinyes i el seu equip hauran de demostrar que ha estat un decisió encertada. No els serà fàcil, com tampoc ho és per al govern actual, i l'oposició buscarà mil excuses per desacreditar-los. Això és precisament el que a la ciutadania no agrada. Hi ha personatges que es fiquen en política com aquell que entra a jugar una partida de botifarra, sense la consciència del mal que poden ocasionar si no són honestos amb ells mateixos i amb la població a qui demanaran el vot.
L'altre dia parlava de persones honestes i treballadores per liderar partits polítics. No cal pensar en grans estafadors. Una persona que dedica hores de la feina a assumptes personals, no és la millor persona per presentar-se per a polític, ni engrescar la ciutadania a construir res de profit. El vilatà que ignora el veí, i desconeix els problemes que pateixen aquelles persones que saluda cada dia, tampoc és la millor opció per governar-nos. 
Sortosament hi ha bons polítics. Persones que realment decideixen dedicar part del seu temps per resoldre problemes que ens afecten a tots. Persones que s'equivoquen, que no són perfectes, però s'esforcen per fer bé la feina. Els podem criticar, però fixem-nos amb la biga del nostre ull.
Felicito la decisió del PSC arenyenc, i els animo a treballar fort per Arenys. Nosaltres també hi hem de col·laborar. Ens tindran al costat, però no ens poden fallar.