dimarts, 17 de juliol del 2012

Com puc esborrar-me d'aquest Estat?

Avui, llegint les notícies dels diaris, ho he vist clar: no hi pinto res en aquest Estat. Que m'esborrin. On haig de signar?
A La Vanguardia digital, a la secció de titulars, en llegies un darrere l'altre i no sabies quin era més desesperant. "Confusió entre Guindos i Linde sobre liquidar les entitats amb problemes", "El primer avió de l'aeroport de Castelló", "Multat amb 3.001 euros per lluir, a la final de la copa, símbols independentistes", "La família reial deixa Urdangarín fora de les seves vacances a Mallorca", "Els alcaldes de CIU denuncien l'atac de l'Estat a l'autonomia local", "Les entitats de cooperació es mobilitzen de nou contra les retallades", "El català ja no cal per treballar a l'administració a les Illes"...
Resulta que el Govern  i el Banc d'Espanya no es posen d'acord amb quines entitat s'han de liquidar. L'artista que ha fet l'estàtua de l'aeroport de Castelló, on encara no hi ha aterrat cap avió, ha dit que hi ha hagut deposar diners de la butxaca, i no ha cobrat els 300.000 euros que valia inicialment. El projecte era d'una alçada de 8 metres, però el senyor Fabra, el pare d'aquella diputada tan fina del PP, va dir que havia de fer 20 metres.
Al seguidor del Barça, segur que no era l'únic, el titllen de xenòfob, violent, racista i intolerant a l'esport. D'això no en culparan mai a personatges com el president de les Balears. Urdangarín no podrà anar de vacances a Mallorca, perquè no se'l vegi, però té un bon contracte amb Telefònica.
Els alcaldes no entenen les mesures que el Govern pretén aplicar als ajuntaments. Qualsevol, per poc espavilat que sigui, s'adona que es posa en perill l'eficiència i bona gestió dels serveis municipals, al marge de ficar-se on no els demanen. Les entitats de cooperació formen part del col·lectiu social que veu com es retallen els ajuts, cosa que no passa a tot arreu. En defensa per exemple? Ah sí! El rei i el príncep s'abaixen el sou un 7%, m'ho deixava.
I el tema del català a les Illes ja és de jutjat de guàrdia. Però, això sí. Aneu votant el PP i després no us queixeu. Serà que no heu viscut la postguerra, o potser que la vàreu viure massa bé.
Jo no sé com s'ha de fer, però digueu-me on cal signar i m'esborro!