dissabte, 28 de juliol del 2012

No només hi ha corruptes a la política

Sembla que ja ha quedat clar que no tots els polítics són corruptes, sinó que aquests són la minoria, encara que se'n parla molt, i perjudiquen la imatge dels polítics en general, i també del sistema democràtic.
Ara es tractaria d'entendre que també podem trobar corruptes en altres àmbits, fins al punt que podríem entendre per què hi ha polítics corruptes. Fixem-nos amb tot el que ha passat al món bancari. La CAM, per exemple. Un jutge acaba d'imposar una fiança de gairebé vint-i-sis milions a cinc exdirigents de l'entitat a qui també se'ls ha retirat el passaport. Tot això perquè responguin amb els seus diners si se'ls considera culpables, i perquè no s'escapin. Se'ls acusa de frau i d'haver-se preparat suculentes jubilacions.
N'hi ha més, però anem cap a un altre col·lectiu. Avui sortia la notícia que s'ha detectat unes 800.000 targetes de persones beneficiàries de la Seguretat Social, però que no estaven donades d'alta. D'aquestes, 200.000 eren pensionistes i per tant no pagaven els medicaments. També s'ha detectat 150.000 targetes de persones mortes, però que estaven actives, i algunes d'aquestes s'havien fet servir per obtenir receptes i medicaments gratis. No és corrupció això?
I segur que us vénen al cap més exemples. No fa gaires dies que va passar el cas del jutge Dívar, que el varen fer dimitir, però l'home, no retornarà els diners que va malversar, i s'anirà amb una 'indemnització' (té nassos la cosa!), de 208.000 euros, i després la jubilació corresponent.
També us vindrà a la memòria els professionals autònoms que us facturen sense l'IVA, i els que accepten pagar sense l'impost, i...
Que no només són els polítics, que per altra banda haurien de ser els que donessin exemple, i no cobressin dietes fent veure que són de no sé quin poble... Perquè una cosa són els sous, que ara els coneixerem tots, i l'altra els complements de tota mena.
La corrupció és a tot arreu i hem de trobar la manera de combatre-la. Perquè parlen de corrupció amb calers, però no us sembla que no aconseguir redactar una nova llei electoral, per interessos partidistes, no és també un altre tipus de corrupció? O bé col·locar els amics fidels al costat, descartant aquells que et qüestionen les coses, no és també un tipus de corrupció. Tal com llegiríem a l'Evangeli, qui estigui net de culpa, que tiri primer la pedra. Això, però, no ens pot fer defallir en la lluita contra la corrupció i qui la practiquen.