diumenge, 29 d’abril del 2012

Un govern orgullós, prepotent i ignorant

"La caiguda del govern holandès i el bon resultat d'Hollande indiquen que Europa s'adona que l'austeritat no funciona. Però sembla que els seus líders no pensen fer-hi gran cosa". Amb aquestes paraules es manifestava el premi Nobel d'Economia Paul Krugman. Una altra personalitat que es desespera quan els governs no s'adonen que l'austeritat fiscal és contraproduent en una economia deprimida. Quant fa que ho estic dient en aquest bloc? Quants economistes no ho han dit des del començament?
Els dirigents europeus són cecs i ens estan portant pel mal camí. Ningú nega la necessitat de racionalitzar la despesa i buscar l'eficiència, però això no vol dir escanyar l'economia i tota la ciutadania. Si no ingressem no podrem consumir i sense consum no caldrà produir. On arribarem?
L'economista Sala-Martín comentava fa unes setmanes que calia augmentar l'IVA i reduir el cost de la Seguretat Social, per facilitar l'ocupació i millorar la competitivitat de la producció nacional. Ara el PP, en contra del que havia defensat sempre, anuncia que apujarà l'IVA i reduirà el cost de la SS. Són mesures que no agraden, però no agraden si vénen soles. 
Hi ha prou motius per carregar-se el PSOE, que en el darrer temps varen portar el país a la ruïna, però el que no pot fer el PP és amagar, amb aquesta excusa, la seva incapacitat de presentar un pla seriós i efectiu per treure'ns de la misèria. Si no genera confiança, el país no se'n sortirà.
A Catalunya, a tot això s'hi afegeix l'arbitrarietat de les mesures preses pel govern de l'Estat, castigant-nos de manera descarada, com afirmava avui, el conseller Recoder, a una entrevista del diari ARA. No es pot dir que no hi ha diners per invertir en infraestructures tan necessàries per millorar la competitivitat de l'economia, quan es dediquen diners per a trens d'alta velocitat en culs de sac, com afirma el conseller. Potser és cert que a Catalunya ens convindria que s'intervingués Espanya, perquè es redreçarien les inversions previstes, amb unes altres de més sentit comú i intel·ligència política.
Rajoy i el seu govern continuen demostrant que no saben què fer per resoldre la situació, però el seu orgull i la prepotència que els dóna la majoria absoluta, no els permetrà rebaixar-se a escoltar qui més els pot assessorar. És la realitat espanyola, que una vegada més demostra la seva ignorància política, i en aquest cas també econòmica.