dilluns, 2 d’abril del 2012

S'ha de combatre el frau amb autoritat

L'actualitat dóna per al que dóna, i no sortim massa del món econòmic, la crisi i les retallades, i tot fa pensar que en tenim per temps. Avui em fixava amb les declaracions del govern espanyol, i concretament la ministra de Treball, en el sentit de posar en marxa un pla contra el frau i l'ocupació irregular. Aquesta música ja la coneixem, però no hem vist mai els resultats. Tant de bo sigui veritat i que d'una vegada per sempre es premiï qui compleix la llei i es castigui qui se la passa pel forro.
L'altre dia parlava de governs forts, i això és el que vol la ciutadania i necessita el país. Governs que marquin criteris, promulguin lleis i les facin complir. Estem farts de moltes lleis que només les compleixen quatre gats, i la majoria se les empesca per saltar-se-les, sense que ningú els denunciï. 
Fa unes setmanes, quan era notícia el darrer referèndum suís, sobre allargar o no les vacances, tothom reia del resultat i pensava què hauria passat a casa nostra. Doncs és molt trist que la nostra societat sigui tan falsa, tan poc seriosa i productiva. Som com uns nens mal criats, que només busquem com fotre l'altre i deixar de complir les nostres obligacions. Ens excusem amb els quaranta anys de dictadura, però ja comença a ser hora de buscar altres causes, i deixar de culpar els altres.
Si el govern espanyol no és capaç de fer complir la llei a qui més defrauda, la confiança que algú hagi pogut posar en ell, se n'anirà en orris i tornarem a ser al lloc de partida. El govern del PSOE va fracassar per la seva incapacitat de governar el país amb autoritat. Va voler acontentar tothom i el que va aconseguir va ser empipar tothom. El populisme té un èxit efímer, fins que es veu el llautó. El PSOE se n'ha servit molts anys, fins que la gent li ha dit prou, que ja no es creu més mentides. Això és el que li pot passar al PP si cau en el mateix parany. Tot i així, perseguir sempre els mateixos, deixant les rendes altes que visquin a la glòria, també té les seves conseqüències, encara que tinguem en memòria l'anterior legislatura.