divendres, 13 d’abril del 2012

TV3 o mirar-se el melic

L'article d'avui del columnista de l'ARA, Xavier Roig, és molt dur amb TV3, en què arriba a afirmar "... que TV3 no és una bona televisió. Que està mal gestionada, perquè es gerencia segons les dèries dels seus corporativistes empleats". I continua.
Això ho escriu el columnista que es considera independentista, però que no ha cregut mai que els catalans siguin millors que la resta d'espanyols. Un article que ajuda a reflexionar si no és cert que els catalans tenim el vici molt arrelat de mirar-nos el melic. El món es redueix al nostre entorn, i al voltant nostre tot es fa molt malament. Potser aquest orgull ens ha portat durant tants anys a no avançar en el nostre somni d'independència.
Com a mínim hem d'acceptar que els nostres polítics no són pas millors que els estatals, sense oblidar que són un reflex de la realitat social del país. No parlem de persones estranyes, sinó que sorgeixen del conjunt, la qual cosa ens hauria de portar a analitzar què som i com actuem.
L'article en qüestió compara la "nostra" amb TVE, i és molt explícit en un detall: el percentatge de temps dedicat a l'esport a ambdues televisions. És molt trist el resultat de TV3, i això sí que obliga a reflexionar sobre què estem fent malament. Ens queixem dels programes escombraria de les televisions privades, però resulta que la "nostra", en el seu programa estrella, el Telenotícies migdia, dedica només el 7,5% del temps a parlar de notícies internacionals, i el 21,6% als esports (m'imagino que qui no simpatitzi amb el Barça, podrà afegir dades del temps que es dedica a aquest Club, en comparació amb la resta).
Anàlisi simplista? article banal? Fem-nos-ho mirar, perquè res és gratuït i políticament podem estar en el mateix nivell. Serà per això que no tenim les idees clares?