dijous, 26 d’abril del 2012

POLÍTICA en majúscules no és dir Amèn a tot

Rajoy demana a CIU que exerceixin una política en majúscules. La interpretació que en faig és que vol que CIU accepti totes les mesures que decideix el govern del PP, sense rondinar i encara menys amenaçar. La política en minúscules deu ser la que faria ERC, que tot el dia està demanant la independència. És per això que no són dignes de conèixer els secrets d'Estat.
Aquests dies ens repetim molt, però l'actualitat està al voltant dels mateixos temes. Les retallades no han perdut protagonisme, però l'aprovació d'uns pressupostos injustos i contraris als interessos legítims de Catalunya no pot passar per alt, i ens hi rebolquem tot protestant pel tracte indigne que rebem.
Sentia a les notícies que Alícia Sánchez-Camacho està lluitant per convèncer Rajoy que ha de tenir un detall per Catalunya, i d'aquesta manera frenar el sentiment independentista que va guanyant adeptes. La qüestió no és obtenir favors, sinó afrontar la realitat de cara i rectificar en aquells comportaments injustos. Frenar econòmicament el motor d'Espanya és un error, encara que no els caiguem bé.
Permeteu-me una... debilitat: jo que sempre he estat aficionat a l'Athletic Club, ara que acaba de passar les semifinals de la Europa League, en faci ressò en aquest espai. I també un recordatori dels 75 anys del bombardeig de Gernika. Dues referències al País Basc de qui sempre he pensat que hem estimat més que no pas hem estat correspostos com hauríem desitjat, però... és una mica el nostre caràcter.