dimecres, 1 de setembre del 2010

El Diari de la Música

Avui m'ho he pogut combinar i, encara que amb un quart de retard, he assistit a la darrera sessió dels vespres digitals d'enguany, que han tingut lloc els dimecres d'agost a l'hotel Sa Voga d'Arenys de Mar.
Això de parlar d'hotel d'Arenys fa una certa gràcia perquè és l'assignatura pendent, i en aquest cas estem parlant d'un hotel amb unes poques habitacions que busca l'encant i el tracte familiar dels seus hostes.
A la sessió d'aquest dimecres ens han presentat El Diari de la Música, com a medi de promoció digital de la cultura i la música. La xerrada, presentada per l'arenyauta mataroní Xevi Galceran, ha anat a càrrec de Joan Salicrú i Eloi Aymerich.
Segons els seus creadors, Diari de la Música és el primer mitjà informatiu multimèdia sobre l'actualitat musical de Mataró i el Maresme. El seu secret és la implicació en el territori, i amb la gent de la comarca, a diferència d'altres productes que són més generalistes, però en els quals molts grups locals no hi tenen accés ni promoció.
Sintetitzar què s'ha dit durant la xerrada seria difícil, però hi ha algunes idees que resulten significatives del seu projecte. Una d'elles ja l'he esmentat, i és el convenciment de la força que Internet i tots els seus rostres té per arribar a multitud de persones. També el coeficient de voluntariat del projecte, sense el qual seria difícil sobreviure, sense treure protagonisme a la seva professionalitat. La idea de xarxa virtual i d'aconseguir la màxima implicació en el projecte, i el fet de no limitar les vies per aconseguir els seus objectius, sinó que contínuament estan treballant noves maneres i vincles.
Ha estat una xerrada d'hora i mitja que ha passat lleugerament, perquè la seva explicació era molt natural i arribava fàcilment a la vintena de persones que l'hem seguit. L'Enric l'ha enregistrat i de ben segur que tindrem l'oportunitat de visualitzar-la.