dimecres, 22 de setembre del 2010

Onze anys servint el poble

Avui s'ha formalitzat la renúncia al càrrec de regidora de la representant del Partit Popular a l'Ajuntament d'Arenys, la Maria Rosa Zaragoza. Ho ha deixat ben clar, quan ha afirmat que no plegava per motius personals, sinó polítics, per desavinença amb el partit.
Durant aquest mandat hi ha hagut sis baixes, cinc de les quals eren caps de llista, és a dir, alcaldables l'any 2007. Els motius han estat personals o professionals, si més no això és el que han manifestat a l'hora d'acomiadar-se dels companys del Consistori. En el cas de la Maria Rosa Zaragoza no ha estat així, i crec que per això és una baixa més dolorosa, perquè no s'ha fet justícia al gran treball de la regidora durant onze anys, a govern i a l'oposició.
No se li ha fet justícia a nivell del PP d'Arenys, perquè des del Consistori, en les paraules d'agraïment dels diferents grups municipals, s'ha fet palès el reconeixement a la seva feina, per l'esforç i dedicació esmerçada, malgrat hi poguessin haver discrepàncies ideològiques. 
Escoltant les paraules de cada portaveu dels grups municipals, en situacions com la d'avui, s'evidencia la capacitat dialèctica, d'oportunitat i qualitat de l'orador i, per extensió, dels membres del grup municipal a qui representa. Podríem estar parlant molta estona d'alguna de les intervencions, que qualificaríem de penosa com en altres ocasions, i que demostra la incapacitat per adonar-se de la realitat i pixar fora de test.
Però avui el Ple ha estat tranquil, exageradament curt i amb la voluntat d'assolir la unanimitat, només trencada per una abstenció d'un grup municipal en l'aprovació de l'ordenança de sorolls i vibracions i el mapa de capacitat acústica. Entenc que per un error en la interpretació del que s'estava aprovant. De fet, la intervenció de la representant del PP, com en altres ocasions, ha deixat en evidència l'excusa plantejada pel regidor.
El record del Ple d'avui serà, però la sortida de Maria Rosa Zaragoza a qui desitgem el millor per a la seva vida familiar, laboral i social.