dissabte, 18 de setembre del 2010

Imprevistos

Acabem d'arribar de Vic, on s'hi està celebrant el Mercat de música viva, de manera que et trobes grups musicals a cada cantonada, d'altres preparant els instruments per al concert de la nit. Molta gent forastera buscant un lloc per beure la cervesa i fer-la petar mentre fan temps per assistir als concerts i espectacles que comencen al vespre-nit.
No és perquè jo sigui vigatà de naixement i de cor, però la veritat és que la ciutat ha sabut trobar una excusa per a cada ocasió i engrescar la gent a visitar-la i participar dels seus actes. Avui mateix, feia goig passejar per la plaça i el passeig, i notaves vibrar la ciutat. Gent a les botigues i també als bars, donaven vida i color, malgrat el dia apagat que feia.
Però la tarda a Vic ha vingut precedida per una nit accidentada i un matí de treball no previst. Ahir el vespre la pluja i unes obres a mig fer varen causar una inundació a la residència geriàtrica, que va fer que estiguéssim fins ben tard de la nit traient aigua i fang. Sortosament, al ser tard del vespre, els usuaris del Geriàtric s'han estalviat el disgust i l'enrenou de la neteja, que gràcies a la bona feina dels treballadors i treballadores del Geriàtric, s'ha acabat a temps.
La por era que la previsió de noves pluges pogués repetir l'entrada d'aigua a la residència, i és per això que els bombers han construït un petit mur que evités, en cas de tornar a ploure de manera violent, la inundació del primer pis del Geriàtric.
La reunió del matí ha servit, una vegada més, per fixar la posició del grup davant de fets que succeeixen, no sempre de manera volguda, i que et posen contra les cordes. Són aquelles situacions en què facis el que facis, hi haurà motius per estar-hi en contra. En moments així jo sempre em decanto per la coherència, amb allò que es proclama, però també amb el que es fa.