dijous, 30 de setembre del 2010

Calamarenys 2010

Acabo d'arribar de la Llotja del port d'Arenys on s'ha celebrat la inauguració de les XV jornades gastronòmiques del calamar d'arenys de mar i comarca. Després d'unes paraules protocolàries dels protagonistes de l'acte, amb l'alcalde inclòs, hem pogut degustar un menú dedicat exclusivament al calamar.
D'entrada ens han portat la conserva de calamar, molt ben presentat i amb un gust exquisit. El primer plat era Calamar en espagueti a la carbonara. Tal com podeu imaginar es tractava de cintes de calamar en forma d'espagueti a la carbonara. El segon plat ha estat una hamburguesa de calamar sobre fons d'all blanc de pistatxo. I per postres un pastís de xocolata, gentilesa de la pastisseria Danés.
L'elaboració del menú i el servei ha anat a càrrec del restaurant de Vil·la Minerva, de Sant Andreu de Llavaneres, a qui tots hem aplaudit per l'exquisidesa del menjar i el bon servei realitzat. Abans del sopar els he saludat, tot recordant bells temps del restaurant mataroní Sant Bernat, on hi anava a dinar cada dia, sortint de treballar i abans de venir cap a Arenys.
Quinze edicions diuen molt de la mostra i es pot dir que està totalment consolidada, la qual cosa no vol pas dir que no es puguin anar introduint canvis i adaptacions als nous temps. Enguany també ha estat encertat que el sopar es realitzés a la llotja, la casa del peix de la nostra població.
Des d'aquest meu blog vull felicitar els organitzadors any rere any d'aquesta mostra que porta el nom d'Arenys fora de la nostra comarca i que han sabut engrescar a restauradors de la vila i també de fora, a celebrar la degustació del calamar autòcton, durant el mes d'octubre. Ja ho sabeu! si voleu passar una estona agradable degustant un bon aliment, acosteu-vos a Arenys i comarca a tastar diferents presentacions del calamar.