dimecres, 4 d’agost del 2010

Polítics sota sospita

Hisenda posa en sospita el triangle CDC-Millet-Ferrovial, segons llegeixo al diari El Punt, però no en treu l'entrellat. El pitjor que pot passar és moure's sota sospita, amb rumors, però sense poder esbrinar la veritat, perquè llavors els delictes es fan més grans i a més es posa tothom al mateix sac.
Aquests dies sents els polítics de CDC negar les acusacions, i els seus adversaris exigint-los el reconeixement de la culpa, però tot queda així i ningú fa el pas. Ningú està acceptant que l'acusació sigui certa, ni tampoc es demostra que ho sigui.
Si alguna cosa li sobra a la política és més dubtes de corrupció. Si algun mal pateixen els polítics, encara que siguin decents i honestos, és l'etiqueta que reben de ser corruptes, de només pensar en la butxaca i de ficar-se en política per benefici propi. És per això que deixar les coses com les ha deixat Hisenda, és molt perjudicial i caldria sincerar-se i demostrar allò que es diu.
Ni acceptaré ni creuré que tots els polítics d'un partit qualsevol són corruptes, ni seré tan innocent de pensar que no hi ha cap persona corrupte. Llavors donem nom i cognoms dels que no fan o han fet bon ús de la seva condició de polític, encara que siguin del nostre partit, perquè ajudarem a netejar la imatge de la política en si mateixa, que avui té per culpa d'aquesta manca de sinceritat i transparència.
Som tremendistes i anem de la posició que tot és perfecte i immaculat, a la consideració del mal absolut, i això no és real, com tampoc que tot sigui o blanc o negre. Els matisos són importants i a vegades l'error és involuntari, per manca de rigor, per poca previsió, per passerell, i no cal amagar res que després se't pugui posar en contra.
Està molt bé que es fiscalitzi la feina feta pels altres, si no és amb l'ànim de destruir-los. Sovint l'actitud d'uns es basa simplement en fer caure els altres per situar-se més amunt, i això tampoc fa cap favor a la democràcia representativa. Si juguem és perquè estem al mig, i des de dins hem d'ajudar a fer la feina ben feta i no embrutar la roba, perquè ens hi enfonsarem tots plegats.