diumenge, 1 d’agost del 2010

La medalla de la vila

Aquest vespre en Cesc Fàbregas ha rebut la medalla de la vila i un homenatge familiar a la seva trajectòria esportiva. Un agraïment per ser el portador del nom de la vila arreu del món, i una felicitació pels seus èxits esportius en el món del Futbol.
La plaça de l’Església s’ha fet petita per rebre en Cesc, ja que la notícia del seu homenatge ha anat de boca a orella i ha corregut més que la pólvora. Joves i no tan joves s’han volgut acostar a la plaça per ser-hi presents a l’hora de demostrar l’agraïment de la vila al seu bon treball, al fet d’haver posat el llistó tan alt.
La medalla de la vila, una distinció que honora i que l’Ajuntament en Ple ha volgut concedir a l’esportista arenyenc més popular i amb una trajectòria tan gloriosa tot i la seva joventut.
L’acte ha estat emotiu, senzill com agrada que siguin aquests actes, amb tocs d’humor perquè fos més passatger i no esdevingués excessivament protocol•lari. La veu conductora ha estat l’imitador del jugador Iniesta, precisament qui va fer el gol de la victòria a la final del mundial, després de la passada del mateix Cesc. El fet que fos l’Iniesta, el castellà ha estat present bona part de l’homenatge i a algú no li ha acabat de fer el pes.
La vida és més complexa del que alguns voldrien, i les coses no sempre sumen dos més dos igual a quatre. Per a qui es queda a casa i no va més enllà del carrer del costat, la vida és simple i es pot ser molt estricte i fidel a uns principis, però quan t’allunyes una mica de casa t’adones de la realitat i només cal que siguis coherent, però no repel•lent.
Els assistents a la plaça han gaudit de la festa, han aplaudit, s’han emocionat i han pogut felicitar el protagonista de la nit, en Cesc Fàbregas, campió del món de futbol.