dissabte, 21 d’agost del 2010

L'engany dels partits

Hem de ser seriosos i si tenim responsabilitats, encara més. Ho dic arran de les declaracions de la consellera Tura, en què parlava de l'engany dels partits que prometen el referèndum. El darrer a afegir-s'hi ha estat ICV, i a més ho han fet d'una manera embolicada com si volguessin enredar a algú. Com bé diu la consellera, per poder celebrar un referèndum a Catalunya cal l'aprovació de dues terceres parts del Parlament de Madrid, és a dir que suposant que el PSOE ho veiés bé, que és molt suposar, també s'hi hauria d'avenir el PP, el partit que ens ha cosit de recursos.
Les coses s'han de dir clarament i deixar d'enganyar els ciutadans, perquè és així com es crea desafecció, quan guanyi qui guanyi no es fa res del que s'ha promès. En això dono la raó a Carretero quan aquesta setmana afirmava que el referèndum no era possible en la situació que ens trobem ara, i a Carretero ningú el pot acusar de botifler o espanyolista, tal com acusen a altres partits quan fan les mateixes declaracions.
Crec que els catalans cada dia tindrem més clar a qui no hem de votar, encara que ens facin propostes enlluernadores. La intel·ligència dels votants es manifesta cada quatre anys, per més promeses que facin els partits polítics, perquè ja comencem a veure el llautó.
Parlant de les declaracions de la consellera Tura, voldria comentar, canviant de tema, que ha manifestat que no vol deixar el PSC en un moment d'hores baixes, manifesta que encara creu en el projecte del PSC i que hi serà de manera activa per aconseguir una victòria a les eleccions de la tardor. La seva posició difereix de l'expressada per Castells, tot i que ambdós militants formen part de l'ala catalanista del PSC, si és que es pot parlar amb aquests paràmetres.
M'imagino que les seves declaracions hauran fet dubtar a militants i simpatitzants que varen entendre les paraules i posicionament de Castells. El temps dirà qui té més raó. Personalment entenc les dues posicions i les situo a nivell personal. Castells sempre ha manifestat en veu alta les seves crítiques al partit, i en canvi la consellera Tura ha estat molt més mesurada i diplomàtica. Serà el tarannà.