diumenge, 25 d’abril del 2010

Mostra d'entitats a Canet i de puntes a Arenys

Aquest cap de setmana la gent del Banc del Temps d'Arenys de Mar hem participat amb una parada a la Mostra d'Entitats de Canet. Ha estat una experiència més de les moltes que en poc temps ha viscut el nostre Banc del Temps. 
En un espai nou al centre de la població veïna, que jo desconeixia, s'hi ha aplegat un conjunt d'entitats sense ànim de lucre, que representen la vida social del municipi, i nosaltres, a tall d'exemple, per animar-los a entrar al projecte i, perquè no?, a constituir un nou Banc del Temps.
Tot i no ser un projecte nou, sí que ho és al nostre àmbit i la resposta està essent positiva. El projecte té un valor social molt important per l'efecte participatiu que aporta, engrescant persones que potser estan una mica fora de la moguda ciutadana. Unes persones que tenen molt per aportar i també rebre, perquè no és un moviment caritatiu, sinó que hi ha interessos. Estem parlant de banc i utilitzem talonaris, però no parlem d'euros, sinó de temps. Valorem el temps, perquè és el que tenim per oferir, i l'intercanviem amb el temps que ens ofereixen els altres integrants del banc, amb tot allò que nosaltres no tenim o no sabem fer.
Però avui a Arenys de Mar hi havia trobada de puntaires, i la placeta de l'Església s'ha omplert de puntes. No hi podia faltar, no només pel valor que conté una trobada com aquesta, sinó també perquè la meva filla és puntaire, i encara que pot no semblar modest dir-ho, ho fa prou bé.
He coincidit en el moment que el senyor alcalde, acompanyat de la regidora de Cultura, saludaven les puntaires participants, provinents de diferents contrades, amb el comú denominador: la punta, els boixets i el coixí.
Avui, doncs, ha estat un dia presidit per les entitats, el voluntarisme i la societat civil. És en aquest entramat on ens hem de bellugar si desitgem una societat viva i forta, lluny de les polèmiques absurdes i falses moltes vegades, fruit de l'egoisme i de falsos protagonismes. Avui ha estat un dia clar, pel sol, però també pel contingut.