dissabte, 24 d’abril del 2010

Fomentar la xenofòbia

En temps de crisi s'accentuen els retrets contra les persones més dèbils, menys protegides, les que acaben d'arribar provinents d'una terra diferent, amb cultura i llengua diferents, amb tradicions totalment diferents. Els anomenats nouvinguts són les primeres víctimes de la crisi econòmica, perquè són els que tenen menys segura la seva feina, però també perquè són rebutjats més fàcilment per la població afectada per la crisi, que veu en ells una de les causes dels seus mals. Però no és això. En època de baques grasses hi ha feina per a tothom, i hi ha unes feines que no les vol ningú i que acostumen agafar els nouvinguts que s'acontenten amb el que troben.
L'administració pública i els partits polítics han de fer molta pedagogia per evitar enfrontaments, que són la conseqüència final de les tibantors. L'administració pública i els partits polítics han de rebutjar qualsevol brot xenòfob i no pas incentivar-lo. Doncs això és el que no fa el PP de Badalona, que s'ha dedicat a repartir fulletons amb contingut xenòfob.
Els partits polítics el que han de fer és treballar i insistir per aconseguir una bona llei d'estrangeria, que sigui justa i que tingui en compte tots els drets i deures de tots els ciutadans siguin autòctons o arribats de fora. Una llei que eviti l'existència de persones il·legals, que tingui en compte la capacitat d'absorció de la societat de cada moment, que tingui en compte l'oferta de treball i les condicions econòmiques.
Els partits polítics el que no han de fer és el populisme barat, en busca de vots a un preu massa alt. Qualsevol cosa que pugui desestabilitzar la societat és un crim contra la mateixa societat i un fre al futur, al desenvolupament, a la convivència.
El PP ja ens té acostumats a aquests afers, i el de Badalona encara més, amb algun polític local que no deixa ningú indiferent, encara que sigui en negatiu.