divendres, 9 d’abril del 2010

La Sentència més a prop

Ahir ho avançava. Sembla ser que la setmana vinent el Tribunal Constitucional dictarà sentència sobre l'Estatut. No sé si podem esperar cap sorpresa després de tant temps de parlar-ne. L'única incògnita era saber si es decidirien a dictar sentència o no, i si la presidenta faria servir el vot de qualitat en cas d'empat.
Pels comentaris fets, no sé si amb coneixement de causa, el resultat serà el més favorable possible, tenint en compte que qualsevol sentència serà desfavorable i anirà contra el text que el poble de Catalunya, que jo sempre consideraré sobirà, va aprovar en referèndum. Un text que ja havia estat retallat, tenint en compte el que va aprovar inicialment el Parlament català, és a dir, els representants legítims dels catalans i catalanes. Un text que no va ser capaç de conservar intacte el president del govern espanyol, tot i les promeses electorals a la seva visita a Barcelona, demanant el vot.
Ara es tracta de veure quina serà la reacció del poble català, i naturalment els seus representants parlamentaris, i quan dic representants polítics no hi compto als parlamentaris del PP ni de Ciudadanos, perquè tot i ser representants polítics, ja sabem què pensen i què defensaran. Em refereixo a la resta, perquè no està ben clar si sabran posar-se d'acord per defensar el que pensa la majoria del poble català. No sabem si deixaran de banda les seves divergències i aniran junts a reclamar un canvi jurídic a l'Estat espanyol si vol continuar avançar de la mà de tots, o prefereix viure en la lluita constant entre sobiranistes, federalistes i nacionalistes espanyols.
Si tot va com sembla, ens queden pocs dies per començar a veure l'entrellat. Després ja valorarem la capacitat de reacció dels catalans i els seus partits polítics. No sé si la sentència condicionarà la campanya electoral, si més no serà un element més a tenir en compte, no tant per qui hi surt guanyant, sinó per la coherència en l'actuació dels diferents partits polítics.