dissabte, 6 de març del 2010

Schumann i Chopin al Principal

Acabem d'arribar del concert de l'Eulàlia Solé al Teatre Principal. Tal com era previst ha estat un èxit, també d'assistència. La interpretació excel·lent. El repertori escollit, Schumann i Chopin, ha estat encertat, enguany que es commemora els dos-cents anys del naixement d'ambdós compositors.
Si em permeteu us parlaré de dues coses a millorar: la puntualitat a l'hora de començar el concert, i la mitja part massa llarga. Tot això ha fet que el concert semblés més llarg del compte, però les persones que hem assistit al concert ens ha passat volant i els nostres aplaudiments han convidat la pianista a interpretar tres bisos.
Tot això ha passat amb el Teatre ple de gom a gom, una visió que no és molt habitual, però que avui l'ocasió s'ho mereixia i no ens ha decebut. Eulàlia Solé té molt gust musical i sensibilitat, i es reflecteix en la seva interpretació. Les escenes d'infants, de Schumann és una bona peça per gaudir de l'estil romàntic, i s'intensifica amb l'altra peça, les escenes del bosc.
Chopin, és l'excel·lència pianística, però no tothom li sap treure el rendiment com ho fa Eulàlia Solé. No és estrany que la seva agenda estigui tan plena, i el seu art figuri en els cicles de concert del nostre país.
Avui hem tornat a casa contents i satisfets, perquè la idea de programar l'Eulàlia Solé dins el cicle que organitza cada any l'Aula d'Extensió Universitària, ha estat ben rebuda i sobretot, perquè el concert ha satisfet totes les expectatives.