dilluns, 8 de març del 2010

Neu, picabaralles i errors que es paguen

La notícia d'avui és la neu i totes les conseqüències que comporta una nevada extraordinària a qualsevol lloc del planeta, encara que a algú li pugui semblar que només passa a casa nostra. Ho dic perquè al Telenotícies s'ha vist un conductor que es queixava perquè no havien pres més mesures, si sabien què passaria. La pregunta que li hauria volgut fer és, què caram feia ell amb el cotxe quan havien anunciat que nevaria per sobre del normal. Es tracta de donar sempre la culpa als altres, sense adonar-se que potser havia d'haver cancel·lat el viatge o, si havia de fer-lo forçosament, pensar que li podia passar això.
A Arenys hem vist caure flocs de neu, però no ha arribat a quedar-se. És per això que no podrem parlar de la nevada del 2010, com si que recordem la del 62 i jo també la del 84. A d'altres contrades, com hem pogut veure per televisió, sí que podran parlar d'aquesta nevada perquè ho ha fet a llocs on no és habitual, i amb certa intensitat. L'hivern haurà estat fred, i a mi m'agrada, sobretot quan penso que els darrers estius han estat molt xafogosos.
Però com que a Madrid feia sol, els polítics no s'han distret i han pogut continuar les picabaralles entre els dos partits majoritaris, també amb Garzón com a protagonista. El president del govern l'ha defensat pel seu posicionament contra ETA, i Rajoy, com que no podia dir que no en aquest assumpte, ha citat el jutge Velasco, desacreditat pel president Chávez. De fet, no li sap tan greu el que li puguin dir al jutge, com que el president veneçolà titlli d'extrema dreta el Partit Popular, si no a tots els seus membres, sí a una part d'ells.
Ahir us parlava de la tertúlia sobre Garzón i la memòria històrica. Convé anar seguint amb què queda tot l'afer Garzón. Vull dir com acaben les tres querelles que ha rebut el jutge, i digueu-me després si no hi ha una lectura política. Ho dic perquè avui la portaveu del Consell General del Poder Judicial s'ha queixat de que el president Zapatero polititzava el poder judicial, intentant influir en les seves decisions. Esclafim a riure o fem veure que no ho hem entès?
Fa massa temps que la independència del Poder Judicial respecte als altres tres poders, tuf, i ara no pot venir ningú escandalitzant-se perquè algú ho posi en dubte. Es pot dir més fort, però no més clar. I tots en tenim la culpa.
I deixeu-me que acabi insistint que l'apujada de dos punts de l'IVA és un error, i una mostra més que el PSOE no exerceix de partit d'esquerres, com a mínim quan està al govern.