dimecres, 31 de març del 2010

L'hora dels relleus

Mas diu que no és veritat que el PSC vulgui realment fer canvis en la seva estratègia política, sinó que es tracta simplement de maquillatge. No sé si té raó o no, però jo veuria bé que hi haguessin canvis importants. Potser no aconseguirien canviar la tendència del vot, però com a mínim serviria per regenerar la política i veure cares noves.
Al PSC li convindria prescindir d'una bona colla de polítics i cedir el pas a la gent jove, però també a persones no tan joves i que no han tingut l'oportunitat de demostrar la seva capacitat de govern. Persones que han estat sacrificades perquè no formaven part de segons quines famílies, o bé perquè han adaptat actituds discretes.
Ja fa uns dies que estem en precampanya, una manera de dir campanya electoral a un període de temps que cada vegada és més ampli. I la precampanya es nota per l'actitud dels partits polítics i els seus dirigents, que van fent desplaçaments d'un lloc a l'altre, i van desplaçant els que no els convenen.
Ja sé que no és fàcil formar líders i no es poden perdre així com així. També és cert que el PSC té unes quantes patums amb molt pes, però no es pot descuidar el futur, i el més important, la transició.
Dissabte passat hi eren tots perquè ningú es vol perdre la jugada. No sé si es tractava tan sols de fitxar, perquè no fos dit, ni si estaven massa convençuts del valor de la trobada. Això és el que passa, que penses que la diplomàcia es confon amb la hipocresia. Ignoro el fruit de la trobada, però per alguns n'hi haurà prou en veure la resposta de la gent, i saber que no estan sols.
Tot això pel que fa al PSC, però ho podríem fer extensiu als altres partits de primera divisió. CIU vol fer real la dita que a la tercera va la vençuda, i potser mantindrà les figures, però per poc malament que els anés, hi hauria segur un canvi de cromos.