dissabte, 20 de juny del 2009

Qui canta els seus mals espanta

Aquest matí he assistit al concert que han celebrat conjuntament les escoles de música de Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar, als jardins de Can Caralt de Llavaneres. Un concert que repetiran dilluns al Teatre Principal d'Arenys de Mar.
Si teniu l'ocasió val la pena que hi assistiu; serà a les 8 del vespre i és de curta durada, suficient per poder apreciar una part del treball que les dues escoles han fet durant el curs que s'acaba. Un concert on pots gaudir de l'alegria amb què hi participen els nois i noies de les escoles de música, i on no es valora tant pel grau d'afinació com per la il·lusió que hi posen i el treball i hores esmerçades per alumnes i mestres.
El concert ha consistit de tres parts, que s'interpreten sense pausa. Una primera part instrumental, a càrrec de l'orquestra de l'escola de Llavaneres. La segona, i part central de la vetllada, la cantata "Mozart, ets un geni!", amb text de Maria Enrich i música de Francesc Gregori. Una cantata que desconeixia, on els nois i noies de les dues escoles han estat acompanyats amb instruments a càrrec de diferents professors.
La part final han interpretat quatre peces, tres de les quals pertanyien a pel·lícules conegudes (Los chicos del coro, i Mamma mia). La darrera ha estat un cànon amb escenificació, que després ha servit de bis, amb la col·laboració reeixida del públic, format per pares, germans i amics.
La música té una part intimista important i que crec que cal inculcar als nostres fills i alumnes, però té la part extravertida, d'exhibició, que la fa agraïda i valorada. Penso que els pares que hem pogut portar els fills a una escola de música, som pares afortunats, i els fills segur que ho sabran valorar. Recordeu: aquest dilluns 22 de juny, a les 20h, al Teatre Principal. No hi falteu!