diumenge, 19 d’octubre del 2008

Jardins Xifré

Després de dos anys d'obres, aquest matí hem inaugurat els Jardins Xifré, a sobre del pàrquing i davant el majestuós edifici del que havia estat hospital construït per Josep Xifré, un indià que va anar fer fortuna a les amèriques.
Evidentment que hi ha hagut comentaris de tots colors, i més n'hi haurà, però la majoria de la gent reconeixia la bellesa dels jardins, a l'espera que la mare natura embelleixi el que fa pocs dies s'ha plantat.
El nostre país, i la nostra vila en particular, no acostumen a tenir massa espais naturals al bell mig del municipi. Sigui per l'especulació o per la manca de planejament, la construcció massiva d'habitatges oblidava sovint equipaments públics i també espais naturals. Amb la invasió de cotxes als carrers fa més necessari disposar d'espais oberts per poder-hi passejar i desenvolupar-hi activitats.
Els jardins del Xifré, al peu de la Riera i en el bell mig d'una zona de serveis, han d'esdevenir el pulmó fresc de la vila, i el lloc de trobada dels arenyencs a qui agrada gaudir de pau i tranquil·litat sense necessitat de desplaçar-se fora de la vila.
Aquest espai renovat se suma a les millores al camí de mar, i queda a l'espera de les millores que hauran de venir del parc de Lourdes, el passeig marítim fins a Canet, i la connexió amb Caldes d'Estrach, a la zona de la roca d'en Lluc.