dijous, 23 d’octubre del 2008

Audiència Pública

Una hora i mitja, el que havia calculat, ha estat la durada de l'Audiència Pública que ha tingut lloc aquest vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Una audiència per presentar les línies bàsiques de les Ordenances Fiscals i el Pressupost de l'any 2009, i també el procés participatiu que servirà per destinar una part del pressupost d'inversions als projectes que decideixin els vilatans i vilatanes, del 8 al 16 de novembre.
Amb una assistència de prop de cinquanta arenyencs i arenyenques, l'Audiència ha servit per explicar els increments que tindran els impostos i taxes en el pressupost del proper exercici, i que es podria resumir dient que l'augment serà el de l'IPC, el 4,5%, amb la incorporació de noves bonificacions per a les famílies nombroses i persones que tenen ingressos baixos, sobretot en un temps de crisi econòmica en què són aquests col·lectius els que més ho pateixen.
Del Pressupost, que està previst aprovar-lo el mes de desembre, s'ha informat que tindrà un increment d'un 5%, amb una congelació de pràcticament totes les regidories, a excepció de les d'Acció Social i de Promoció Social. El capítol de personal pujarà un 6%, a banda de l'increment que tindrà per la incorporació de la nova Escola Taller.
Del Pressupost d'inversions s'ha destacat les obres que es duran a terme el 2009, a part de les que també es faran, però amb pressupost de 2008, i s'ha informat que no es complirà amb l'estabilitat pressupostària i s'optarà per la realització d'un nou Pla Econòmic Financer.
La tercera part de l'Audiència ha estat l'explicació de les obres seleccionades per a la votació dels vilatans i vilatanes, per un import de 271.000 euros, de les quals haurà d'escollir-ne per import de 200.000 euros.
He sortit molt satisfet pel resultat de l'Audiència, per l'assistència, pels comentaris, suggeriments i preguntes que s'han fet, i per la normalitat en què ha transcorregut. L'èxit, si es vol, comporta encara més responsabilitat, i això és el que ens hem d'exigir i ens han d'exigir els vilatans i vilatanes que han assistit a l'Audiència i els que no hi han pogut assistir.
Des d'avui i fins al dia 30 d'octubre, les Ordenances Fiscals, i fins al 23 de novembre, el Pressupost, els vilatans poden presentar propostes que es tindran en compte abans de portar a aprovar pel Ple Municipal, el dia 10 de novembre les Ordenances Fiscals, i a mitjans de desembre el Pressupost. Entretant, del 8 al 16 de novembre tindrem la possibilitat d'escollir quines de les 18 propostes d'actuació a l'espai públic, prioritzem.