dimarts, 21 d’octubre del 2008

La llei de dependència

El PSC proposa ajornar les ajudes a les persones amb menys dependència per compensar el desequilibri entre l'aportació que la Generalitat fa (el 68%) i la del govern central (el 20%). Segons el PSC cal centrar-se en els casos amb un grau més alt de dependència perquè tots ells rebin l'ajut, a canvi d'allargar el temps d'espera per als altres.

S'ha admès que les previsions inicials de possibles beneficiaris de la llei han quedat curtes, i que per aquest motiu s'haurà de revisar la posada en pràctica d'una llei que preveu desenvolupar-se entre el 2007 i el 2015. Malgrat tot consideren que és una bona llei.

Desconec quines repercussions tindria o tindrà la decisió proposada pel PSC, però és trist constatar que es tracti d'una manca de previsió, o potser un incompliment flagrant dels compromisos del govern espanyol. Després d'haver posat la mel als llavis, ara sense cap mirament es fa marxa enrere i sense cap més dret que la rabieta i la mossegada de la llengua.

El que demanaria, des de la societat civil, és que els polítics competents no juguin amb el benestar de les persones, i encara menys en la incapacitat de valdre's per elles mateixes. No seria just que l'augment de l'esperança de vida fos castigada per uns governs incompetents i gens responsables.