dissabte, 1 de març del 2008

Hem patit, però hem guanyat

Ha estat molt emocionant, i fins al final no ha quedat clar qui s'emportava la victòria. Em refereixo al partit de bàsquet entre l'Arenys de Mar i el Canet, d'aquesta tarda al pavelló de la nostra vila.
Us haig de dir que era la primera vegada que assistia a un partit de bàsquet en directe, tot i que és un esport que m'agrada, encara que no hi entenc. La regidora d'esports, la Lorena Estrada, m'havia comentat que era un partit emocionant, tant per la rivalitat de dos equips de dues poblacions veïnes, com per l'equilibri de forces.
Als primers minuts de joc, he pensat que de rivalitat veïnal sí, però d'equilibri de forces no n'hi havia pas tant. El domini ha estat per part del Canet durant bona part del partit, però l'emoció ha vingut a partir del tercer quart, i sobretot del darrer, en que s'ha aconseguit empatar en el darrer segon, per la qual cosa s'ha jugat una pròrroga de cinc minuts, que miraculosament, ha empatat el Canet, amb un triple al darrer segon. S'ha hagut de jugar una segona pròrroga de cinc minuts, que ha començat molt igualada, però on s'ha imposat l'Arenys, amb més facilitat del que es podia preveure. Un triomf molt lluitat per l'equip local, i molt celebrat pels espectadors que el seguíem amb passió i nerviosisme.
La tarda no s'ha acabat perquè hi havia un acte del PSC a la sala noble del Calisay, i més tard la inauguració de l'exposició "Pinzells de dona", coordinada per l'artista local Pere Planells, i amenitzat pels cants d'una bona representació del grup de dones de Rocafonda, de Mataró.
Tarda densa i viscuda, que s'acaba amb la notícia de la victòria del Vic, a la semifinals de la Copa del Rei, i la derrota del Barça al camp de l'Atlètic de Madrid, acompanyada de la victòria del Real Madrid. Tornen els cinc punts de diferència. El Barça ja no depèn d'ell mateix.