diumenge, 9 de març del 2008

Com mobilitzar els electors

Com mobilitzar la participació és l'assignatura pendent de superar, i any rere any ens quedem en "necessita millorar".
A les eleccions d'avui, tot fa indicar que la participació haurà quedat enrere respecte a les eleccions generals d'ara fa quatre anys, però cal tenir present que les generals són les eleccions més participades, i les del 2004 varen celebrar-se tres dies després de l'atemptat d'Atocha.
Qui s'absté? S'hauria d'analitzar a fons, però si et fixes en les persones que al llarg del dia acudeixen a votar, t'adones que no hi ha joves.
Com mobilitzar els joves? No és fàcil, però segur que no ho aconseguirem amb el mal exemple que es dóna des dels cercles polítics. Ja no parlem de corrupcions, sinó simplement de la gestió diària, amb picabaralles garantides. Creieu que és engrescadora la política, quan s'està parlant dels mateixos temes governi qui governi, sense que ningú hi trobi solució? És engrescadora per als joves, una política que coixeja en temps de feina i habitatge?
Enguany s'ha presentat un partit dels pensionistes, que tenen un objectiu clar a defensar. Serà aquesta la política del futur? Haurem de crear partits sectorials que defensin els interessos propis, sense visió transversal i completa del país? No sé si els joves tindrien la possibilitat d'animar-se a participar en un entorn més proper al seu ambient, a les seves necessitats... Jo, de totes maneres, no ho enfocaria d'aquesta manera, si no que veuria més encertat d'incorporar les necessitats dels joves al paquet d'elements a treballar i aconseguir resultats. Això és possible i hi ha alguns apunts que caldrà anar seguint.