dimecres, 5 de març del 2008

Dret a vot

Diumenge vinent tindrem l'oportunitat de votar, l'oportunitat d'exercir el nostre dret a escollir la nova composició del Congrés espanyol, i en conseqüència el nou govern. Però aquest dret no el tindrem pas totes les persones que vivim en aquest Estat. Hi ha un bon grapat de residents sense nacionalitat espanyola, a qui se'ls negarà.
N'hi ha que porten uns quants anys vivint al nostre país, contribuint econòmicament, ja sigui a la seguretat social, via impostos o taxes, però no poden decidir qui fixa la política del país on resideixen.
El fet que anem avançant i no es modifiqui fa pensar que als partits polítics ja els està bé; probablement és un d'aquells temes que els partits majoritaris coincideixen, al marge de qualsevol valoració ètica. Parlem molt d'integració i respecte a la diversitat, però no els deixem votar, els discriminem. Per què aquesta incoherència? per què aquesta contradicció?
Recordo que durant la campanya electoral de les darreres municipals, que evidentment vaig viure més intensament que mai, em vaig trobar més d'una vegada amb persones a qui escoltava, i m'explicaven la seva situació, els problemes que tenien per trobar feina, per ser considerats com a persones sense discriminacions, i ho aprofitaven per recordar-te que ells no et votarien, perquè no hi tenien dret, i no sabies què respondre. És una assignatura pendent, i una contradicció que no ens fa cap bé.