dilluns, 31 de març del 2008

No enganyem ni ens enganyem

No sé si és un problema d'aptituds o és que els ha tocat ballar amb la més lletja i en el pitjor moment, però ara amb l'amunt i avall sobre transvasaments i captacions d'aigua, el que passa és que la imatge del govern perd punts i això no és bo per a l'estabilitat del país.
Portem molt temps parlant de rius i transvasaments, però no tècnicament sinó a les barres dels bars, tot esmorzant sense entendre-hi gens ni mica, ni saber què representa portar aigua de l'Ebre a València, o a Barcelona des del Segre, i és per això que llavors no s'entén que es negui l'aigua a València i es procuri aigua per Barcelona.
La informació és important, és bàsica si ets vols fer entendre. Hem de ser capaços de crear opinió, però a partir del coneixement i del saber. La ignorància no fa callar la gent sinó que en tot cas intoxica l'opinió pública. Tots n'hem tingut proves ben a prop i hem de ser capaços d'aprendre'n. El govern de la Generalitat hauria de ser més caut a l'hora de fer propostes i tenir en compte que hi ha molta gent esperant la primera ensopegada com per no pensar-s'hi dues vegades. No confonguem fermesa amb prepotència, que d'això també en tenim experiència. Cal fermesa en les decisions i afrontar els temes amb rigor, sense por a les repercussions electorals. Potser el que realment passa és que s'actua massa pensant en la poltrona i poc en el que realment interessa a la nostra societat. La MAT, el quart cinturó, els transvasaments... no poden ser moneda de canvi, i qui jugui amb això tard o d'hora caurà en desgràcia.