divendres, 13 d’octubre del 2006

Un any més CIU+PP ens enreden amb l’Audiència Pública

Aquest vespre m'he adonat que hi ha uns cartells als plafons de la Riera que anuncien l'Audiència Pública de les Ordenances Fiscals. No sé si ho he llegit bé, perquè ho he mirat molt alt per alt confiant en trobar-ho al web de l'Ajuntament, però no li sé veure ni tampoc he rebut cap escrit a casa, com a veí o com a membre del Grup de Debat i Tertúlia, com acostumo a rebre.
Deia que no sé si ho he llegit bé, perquè m'ha semblat veure que un any més ens convoquen a l'Audiència Pública de les Ordenances Fiscals i no sabem res del Pressupost. Les Ordenances Fiscals incorporen la base dels ingressos pressupostaris del nostre Ajuntament, i per això les variacions que es vulguin aplicar han de tenir un sentit i una relació amb les despeses a realitzar, i per tant, amb el programa d'actuació municipal... si en tenen(?)
Tampoc ens avancen cap tipus de document que ens permeti assistir-hi amb la informació necessària perquè hi puguem participar activament. Un any més ens convoquen a escoltar, m'imagino que sense tenir res clar perquè ho han de pactar amb els altres partits polítics, i quedaran tan cofois perquè hauran complert el seu compromís de convocar l'Audiència Pública.
Com a ciutadà m'agradaria comptar amb la complicitat dels partits polítics presents a l'Ajuntament, en el govern o a l'oposició, per denunciar aquesta manera d'actuar, que és un engany i ridiculitza l'esperit participatiu, fins al punt que ja ningú hi pot creure.
Sabeu que m'agrada animar la gent a assistir a aquests actes, però amb les condicions actuals, no vull fer el ridícul. Que cadascú faci el que més li plagui, i esperarem un altre any a veure si ho fan millor. M'imagino, però, que seran prou intel·ligents com per mobilitzar amics, parents i coneguts, perquè la Sala de Plens no estigui buida, o potser ja els va bé que no s'ompli, perquè d'aquesta manera podran criticar la nostra poca predisposició a participar.