dimecres, 11 d’octubre del 2006

Barcelona: ridiculesa o debilitat?

Avui qui més qui menys parlava de la decisió del Govern de Madrid de cancel·lar la cimera europea de ministres d’habitatge. En parla en Saül Gordillo al seu blog “la foto que volien evitar”, i es bastant comú la impressió ciutadana que les autoritats d’un i altre govern no han estat a l’altura que cal esperar d’uns dirigents polítics.
És cert que tothom hi diu la seva, i decidissin el que decidissin, haurien rebut crítiques per tots cantons. De fet ja hi estan acostumats, però tot fa pensar que la decisió presa era la pitjor estratègia per convèncer que estan capacitats per afrontar qualsevol tipus de protesta, per més expectatives que s’haguessin creat.
Si volien evitar donar una mala imatge de Barcelona, Catalunya o Espanya, davant els ministres participants a la cimera, no s’han estalviat la vergonya de demostrar la seva poca confiança en el domini de la situació, per difícil que aquesta pogués ser. Aquesta és una reacció de les persones que els manca capacitat de lideratge, i potser aquest és el mal que patim des de fa ja massa temps.
Ara es poden trobar que, davant de qualsevol anunci de trobada internacional a Barcelona, es mobilitzi part de la població, i com a conseqüència no hi hagi manera d’organitzar res a la ciutat. És una mala manera de promocionar Barcelona, i de rebot Catalunya. Encara és massa recent l’espectacle de l’aeroport de Barcelona, com per haver-ne organitzat un altre, de repercussió europea.
M’agradaria poder continuar confiant amb la capacitat dels nostres polítics per redreçar la situació, però ja cal que s’hi posin de seguida, perquè el temps els va en contra.