diumenge, 22 d’octubre del 2006

Recordant Salvador Espriu

Aquest matí de diumenge, a proposta del Centre d’Estudis Josep Baralt, hem seguit un itinerari arenyenc en relació a Salvador Espriu, guiats per Agustí Espriu.

Tal com ens ha dit d’entrada, l’èxit de la convocatòria ha sorprès la pròpia organització. La veritat és que érem una bona colla, un centenar potser? Havien previst fer les narracions i explicacions, a viva veu, i s’ha trobat a faltar algun aparell amplificador.
L’Agustí em comentava, abans de començar, que es trobava una mica nerviós. No és pas que l’Agustí no estigui avesat a parlar en públic, el que passa és que l’Agustí Espriu és un perfeccionista, i
volia que tot sortís bé, tal com ell ho havia planejat.
La Mercè, la nostra rapsode per excel·lència, en Ricard, en Josep i la Teresa, i el mateix Agustí, ens han recitat diferents fragments de l’obra d’Espriu, darrera les oportunes explicacions de l’Agustí. Hem començat a dins l’Església, davant el nostre preuat retaule, del vigatà Pau Costa, hem visitat la casa de Salvador Espriu, la plaça del Tossol, i hem fet cap al cementiri de Sinera, on reposen les despulles del poeta.
Ha estat un bell matí de diumenge, assolellat i transparent, que hem d’agrair a l’entitat organitzadora i a l’Agustí Espriu, que amb la modèstia que el caracteritza, ens ha apropat l’obra, el temps i la persona de Salvador Espriu.