dimecres, 25 d’octubre del 2006

Ens deuen 630.000 euros

Avui hi havia Ple Municipal a Arenys i hi eren tots menys el regidor del grup socialista, el senyor Santiago Fontbona. De públic tampoc n’hi havia massa, com tampoc hi havia cap tema que pogués comportar massa polèmica.
Després d’aprovar les actes dels dos plens anteriors, l’ordinari de setembre i l’extraordinari per elegir els presidents i vocals de les meses electorals per a les eleccions del proper dimecres, s’ha passat a aprovar els noms dels representants del Consell de Promoció Econòmica, que es va crear el mes de febrer. Diuen que l’administració és lenta, i sovint dóna motius. Set mesos per constituir-se és una mica exagerat. L’oposició parlava d’un part, que ha esdevingut prematur, però excessiu per tan poca feina. Encara bo que tothom hi ha votat a favor, no fos cas que l’endarreríssim més.
Després s’ha aprovat l’adhesió a la Fundació Abadia de Montserrat, amb l’abstenció del representant d’ICV. A continuació s’ha presentat a aprovació un conveni amb la Junta de Compensació del sector P-1 Valldegata-Ponent, que l’oposició ha coincidit a dir que arribava tard, quan ja s’havia aprovat per Ple. Uns hi han votat en contra (ICV i regidor no adscrit) i la resta a favor.
El portaveu d’ERC i futur alcaldable, Joaquim Ponsarnau, ha insinuat un trajecte cap a la sociovergència a Arenys de Mar. És cert que darrerament CIU i PSC viuen moments dolços, probablement pel canvi de lideratge del PSC, a mans d’en Ramon Vinyes, d’un perfil més gestor que polític de partit, que no pas en Santi Fontbona.
En el punt cinquè, l’alcalde ha fet una explicació acurada de la tendència positiva a incrementar la recaptació de multes de circulació, o el que és el mateix, que cada vegada hi ha menys morosos. Tot i així, a 31 de desembre hi havia pendent de cobrament, la quantitat de 630.081,34 euros, una xifra prou important.
S’ha aprovat, amb l’abstenció de tota l’oposició, la sisena modificació de crèdit d’aquest exercici. Es tracta d’agrupar petites partides pressupostàries i acceptar una subvenció de 36.000 euros que, al venir en forma de crèdit sense interessos, cal endeutar-se per sobre del límit de la capacitat d’amortització, en uns 35.625 euros, la qual cosa obligarà a formular un pla econòmic financer.
S’han fet precs per habilitar un aparcament de cotxets a l’escola bressol i la possible ampliació del pati. També per manifestar a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, el malestar dels de Mar, pels moviments de sorra de la riera.
El PSC, l’única força política que ha formulat precs i preguntes, ha demanat pel nombre de reunions del Consell Municipal Escolar. La regidora ha contestat que cap, però ha afegit que en el darrer any de l’anterior legislatura, tampoc se’n va fer cap. També han demanat per la situació de diferents obres, una de les quals, la canalització del Bareu, va a ritme lent per culpa de Telefònica i Fecsa.
Com podeu veure, tot molt calmat, amb gots reciclats i ampolles de vidre –etiquetades en castellà. I en la relació de decrets d’alcaldia, un tema que probablement havia de passar pel Ple, però en tot cas ens ho haurà d’aclarir el Secretario, que per alguna cosa li tenim.