dijous, 8 de setembre del 2005

Comencem bé!

Després d'una primavera i estiu en que tot ho vèiem negre, políticament parlant, sembla que el setembre ha començat més bé. No voldria dir res que després me n'hagi de penedir o rectificar, però les meves impressions, avui, són positives.
A Espanya l'efecte del tarannà del nou president i les possibles recapitulacions del líder de l'oposició, sembla com si ajudessin a millorar l'entesa necessària per trobar solucions als grans temes. També la reunió del president espanyol amb el president basc, ens mostra la cara amable del diàleg i una voluntat de consens o, si mes no, d'apropament.
A Catalunya, després de tirar-se els plats pel cap sembla que les converses d'aquests dies, per a l'elaboració del nou Estatut, han sigut més positives i se'n pot albirar algun resultat.
La impressió que tinc d'Arenys de Mar és que encara no s'ha començat a caminar (n'hi ha que diuen que ja fa dos anys que estan aturats). Vàrem marxar de vacances amb la proposta del PSC d'un govern d'unitat. La impressió que tinc és que CIU i PSC estan preparant el terreny per signar algun compromís d'estabilitat governamental que duri fins a les properes eleccions. No els ha de ser massa difícil. A cap dels dos els interessa solucionar ara temes tan importants com el Pla General d'Urbanisme del municipi. CIU prefereix esperar la recuperació de la majoria absoluta en les properes eleccions i el PSC no acaba d'entendre's amb els seus socis d'oposició, tal com va passar a la legislatura passada, llavors socis de govern.
No dic que un pacte d'estabilitat sigui negatiu però no voldria que aquest pacte comportés un estancament i aturada de tots els temes que tenim pendents.