divendres, 2 de setembre del 2005

Contínuament rectificacions

Tot just comencem el nou curs i ja estem llegint rectificacions a acusacions entre partits. La ciutadania és passiva, potser poc solidària i compromesa, però no em negareu que la capacitat de molts polítics és ben minsa.
No es pot anar afirmant i contra-afirmant coses, i encara menys quan s'utilitzen desqualificadors genèrics, alegrement i sense cap base sòlida. No pot ser que el nostre govern no sigui més curós a l'hora de parlar i hagi de recórrer contínuament a la rectificació de les seves paraules. Tot això no ajuda gens a la concòrdia ni al treball que tenim pendent per fer avançar el nostre país.
Falta més reflexió, modèstia i intel·ligència, i dedicar més temps a treballar i menys a criticar. La crítica és bona si és constructiva, però no té cap sentit criticar per criticar. Ja hi ha un període de campanya electoral que els partits s'enginyen la millor manera de comprometre el contrari. No pot ser que doni la impressió que estem en una campanya electoral permanent. La ciutadania valorarà els fets, els resultats i no les paraules. Si no ens volen avorrir més, que treballin i vigilin més el què diuen perquè no se n'hagin de penedir al cap de cinc minuts. Crec que la consellera Montse Tura ha comès un error que no s'escau a la seva talla política. Confiem que serveixi d'experiència i dediqui esforços a la molta feina que té encomanada.