diumenge, 6 d’octubre del 2013

L'informe de les deslleialtats de l'Estat

Estic d'acord amb la confecció d'un informe sobre les deslleialtats de l'Estat cap a Catalunya. M'agradaria que més que un informe fos una relació de totes les deslleialtats, no tant per enviar a fora, com per donar-ho a conèixer als catalans, i que tinguem una informació veraç sobre el tracte rebut per l'Estat espanyol.
Hauria de ser un informe o relació de greuges totalment al marge de valoracions i components subjectius. Les valoracions ja les faríem nosaltres. Hi ha evidències que no necessiten valoracions ja que per elles mateixes es determinen.
Fer-ho arribar ara a les autoritats espanyoles és una pèrdua de temps, i a altres institucions, organismes i estats internacionals pot ser positiu, sempre i quan tinguin l'encert de no posar-hi elements subjectius, per no intentar condicionar els seus lectors, provocant un efecte contrari al volgut.
El PSC diu que és un desencert. Jo penso que el desencert no és tant la seva confecció com l'ús que se'n vulgui fer. És cert que el document no agradarà al govern espanyol, però també és bo que sàpiguen que no vivim enganyats i que les mesures recentralitzadores o de càstig no passen desapercebudes. A vegades sembla que ens considerin uns babaus.