dijous, 3 d’octubre del 2013

Qui s'empassa la tercera via?

Amb la tercera via passa el mateix que amb el dret a decidir. Els contraris no es fien dels seus defensors. Els que critiquen el dret a decidir, es basen en traduir-ho amb independència, sense acceptar que algú pot voler decidir continuar junts, però ho vol votar. Els que no es creuen la tercera via són els que entenen el dibuix d'en Ferreres: la tercera via és més del mateix.
Què pensa Alícia Sánchez-Camacho quan parla de la tercera via? En què pensa Duran i Lleida quan parla de la tercera via? i el Pere Navarro? Tots tres pensen el mateix? És la tercera via una alternativa real a la independència o simplement la renúncia? Qui ens assegura que Espanya mourà fitxa si optem per la tercera via? De fet avui el president espanyol ja ha manifestat que no sabia què volia dir això de la tercera via. Per què? doncs senzillament perquè no volen tocar res. Ells ja ho troben bé. Així, doncs, per què canviar res?
És per això que puc entendre el senyor Navarro i la senyora Sánchez-Camacho, però el senyor Duran? només se'l pot entendre si partim de la hipòtesi que a Duran i Lleida ja li va bé tal com estem. Que no està per la independència ja ho ha manifestat, però pel dret a decidir? Espanya ja s'ha manifestat al respecte, i per tant no cal esperar gaire res més del que tenim, o pitjor, i sinó mireu què passa amb la llengua, amb les inversions, amb el Tribunal Constitucional, amb... Avui una etapa més, demà ja en parlarem.