divendres, 25 d’octubre del 2013

No necessitem marques blanques, sinó un PSC fort

Aquests darrers dies s'ha comentat molt les peticions que algunes agrupacions locals del PSC han fet a la direcció del partit per poder-se presentar a les eleccions municipals amb altres noms i no amb el nom del PSC, amb "marques blanques".
Sembla ser que el sector crític del PSC veuria bé aquesta solució, davant dels dubtes i trifulgues existents dins del partit. Ho veurien bé perquè no tenen clar quina és la intencionalitat de l'aparell del partit. Alguns, els més crítics, creuen que la cúpula del PSC està treballant de valent per arraconar el sector crític, de manera que el 2015 no tingui un paper destacat en les eleccions municipals.
Crec que el nostre país necessita un partit socialista fort, que no hagi d'amagar el seu nom ni les seves sigles. Un partit socialista que defensi un estat també fort, regulador de les injustícies socials i econòmiques. Un partit socialista que defensi Catalunya, la seva economia, la seva identitat, els seus drets com a nació. Si l'estratègia socialista és que les seves candidatures amaguin el nom, alguna cosa no funciona bé, no anem bé. 
El PSC, en aquests moments, no ocupa el lloc que li correspon per història i treball de tots els polítics que ens han precedit. És hora de solucionar la crisi on es troba i fer-ho amb la cara alta, defensant els seus principis pels quals han lluitat milers de persones. Una cosa és que, per les característiques del municipi, es puguin formar coalicions electorals, una altra que s'hagin d'amagar darrera un cortina per enganyar els electors. Caure en aquest error no fa cap bé al PSC.