dissabte, 12 d’octubre del 2013

Exaltació de la violència a Barcelona

Com es podia pensar, els grups feixistes que s'han manifestat entre plaça Espanya i Montjuïc, han aplaudit el discurs del líder d'Alianza Nacional exaltant la violència, com a única arma per vèncer els independentistes, i advertint que "no hi haurà secessió de Catalunya si no és a còpia de molta sang".
Sabem que no és el mateix el que pugui dir un nacionalista espanyol del que digui un nacionalista català. No és el mateix o si més no, no té la mateixa resposta, judicial, política ni mediàtica. Nosaltres, els catalans no tenim dret a defensar amb arguments la nostra voluntat, els altres, els unionistes, poden amenaçar amb violència, i fins i tot exercir-la, i no passa res.
De les manifestacions d'avui a Barcelona hem d'estar satisfets de la que tenia lloc a plaça Catalunya, amb Rivera i Sánchez-Camacho al capdavant, perquè hem pogut veure la majoria silenciosa trencant el silenci i ocupant tota la plaça. Sí que és cert, però, que les xifres no quadren amb la majoria silenciosa del dia 11 de setembre. Pot ser un error de càlcul, però a partir d'ara el PP i C's hauran de matisar quan parlen de majoria silenciosa. La del dia 11 de setembre o la d'avui?
Les paraules ens esclavitzen. La memòria o l'enregistrament dels discursos són una pedra a la sabata per
aquells que no tenen arguments per defensar el seu posicionament, sinó tan sols la raó de la força, sigui la violència o la justícia prostituïda.