dilluns, 10 de desembre del 2012

Som una nació amb llengua i cultura pròpia

I Som Escola en català. Aquest vespre a moltes places dels nostres pobles i ciutats hi ha hagut concentracions de ciutadans, alumnes, mestres i pares de l'escola catalana que rebutgen el menyspreu i l'insult del ministre Wert i de tot el govern espanyol, jugant en tot moment a provocar-nos, tot atacant la nostra llengua.
Només de ments insanes es poden esperar comportaments com el del ministre Wert, que deu estar satisfet de ser el causant de tantes mobilitzacions. Vivim en un país de misèria, governats per uns miserables que no ens deixen escapar. Cal que siguem molt ferms i donem tot el nostre suport al govern català i els partits polítics que treballen per la nostra dignitat com a poble. Però al mateix temps hem d'exigir-los que siguin valents i no defalleixin i, sobretot, que no ens enganyin.
És molt trist que per culpa d'uns impresentables governants espanyols, tan sovint haguem de sortir al carrer per reclamar els nostres drets, per exigir que ens respectin el que és nostre. Podríem entendre'ns si realment ens estimessin, però cada vegada hi ha més catalans, de diferents procedències i maneres de pensar, que s'adonen que Espanya només ens deixa com a opció, sortir-ne el més aviat possible, per treballar tots plegats amb il·lusió per refer-nos de la crisi i construir un país millor. Ara toca defensar l'escola i la llengua dels nostres fills, però al darrere de tot plegat hi ha la defensa d'un estat català independent.