dijous, 20 de desembre del 2012

Per què van abandonar el Ple? Per no haver de votar?

Avui ha tingut lloc la primera sessió parlamentària per escollir el proper president de la Generalitat, i al llarg de dos dies hi intervindran els representants dels diferents grups municipals, per dir... per dir tot allò que ja els hi hem estat escoltant aquests dies.
Sigui per això o per la febre que m'ha acompanyat tot el dia, no ho he seguit, i ara he mirat els diaris digitals què en deien. També les referències als diaris espanyols que cada vegada són més insistents. Em pregunto si sóc jo qui està equivocat, o és el govern espanyol i el món mediàtic espanyol els que no entenen com quant més s'acorrala l'enemic, per violent el fa. Que quan no tens arguments acudeixes a l'insult, les acusacions i amenaces.
És per això que convé que nosaltres no caiguem en la mateixa temptació i siguem més espavilats. Cal que el govern i el Parlament catalans actuïn amb seny, tranquil·litat i planificant cadascuna de les decisions a prendre.
Per cert, no he acabat d'entendre la decisió dels regidors i regidores del PSC i CIU, d'abandonar la sala de plens de l'Ajuntament d'Arenys quan el PP, que forma part del govern, presentava la seva moció sobre les banderes. Potser no he entès la manera que s'explica al web de Ràdio Arenys.
Entenc que el PP vulgui la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament, al marge que la normativa vigent l'empari. Trobo, però que hi ha temes que convé treure en el moment adequat i ara només serveix per crear crispacions. Els regidors i regidores han d'estar a l'altura. Tots, els que presenten la moció i els que abandonen la sala.
Potser el PSC no volia votar la moció perquè per lògica haurien d'estar-hi d'acord, i això no queda bé, si més no a Arenys. I CIU? Què hauria votat? Potser es tracta d'amagar-se, de no donar la cara. Doncs la ciutadania vol que els polítics donin la cara. No els hem votat perquè abandonin la sala de plens, sinó que ens representin i defensin els principis que els defineixen. A veure si algú m'ho explica!