divendres, 21 de desembre del 2012

Nadal a Arenys

La tradició marca el Nadal a Arenys de Mar. El pessebre, el tió i el poema de Nadal tornen a ser presents aquests dies, i això és important perquè per més que la nostra societat evolucioni, per més notícies que ens envoltin, per més problemes econòmics que estiguem patint, no podem oblidar tot allò que forma part de la nostra cultura, de la nostra tradició. Ignorar el passat és una manera d'empobrir el present.
La febre em continua tancant a casa i impedint de ser més present a l'activitat de la vila. Avui, quan em dirigia al CAP, observava uns carrers foscos amb llum molt tènue. Tot això barrejat amb el meu estat de salut em provocava una certa melangia. Entenc que les persones acostumades a viure a grans ciutats els sigui difícil la vida en petits pobles on, fora de la xarxa comercial, a la que es fa fosc es converteixen en carrers una mica tristos.
És quan has de pensar que a l'altra banda de les portes hi una família amb inquietuds i algun mal de cap que quan es faci clar tothom sortirà a la feina, l'escola, i el cap de setmana es concentraran al Calisay o a la placeta de l'Església per celebrar la festa de Nadal.
Us heu fixat que s'envien més felicitacions que abans, per email. Es tracta d'aprofitar les noves tecnologies per reforçar les nostres tradicions.