dijous, 13 de desembre del 2012

El Debat Nacional a l'Aula d'Extensió Universitària

Sovint valorem allò que no tenim i ens oblidem de totes aquelles coses que són al nostre abast. L'oferta cultural d'Arenys de Mar és més gran del que ens sembla, però probablement no ho coneixem prou bé. Tenim unes entitats molt dinàmiques, i quan ja és tradició no li donem la importància que es mereixen. Què és el més difícil en aquests moments? aconseguir quòrum als actes programats, i l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran d'Arenys de Mar, en té.
L'Aula no només organitza la conferència setmanal, sinó que paral·lelament programa diferents tallers, xerrades i cursos formatius i divulgatius, que configuren una gran i diversa oferta cultural. Des d'aquí el meu reconeixement als seus impulsors, Mn. Martí i la M. Dolors Paronella, i totes les persones que ho fan possible, en Jaume, la Mercè, l'Antonio...
Aquesta tarda m'he escapat al Calisay per escoltar en Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona. En Joan és una persona que no es pot desaprofitar i el fet que l'Aula el porti a Arenys, mereix la nostra gratitud.
"Debat nacional i debat social", un tema d'actualitat es miri per on es vulgui. No pretenc resumir-lo. En aquestes conferències aconsegueixes reflexionar i encaixar diferents peces del trencaclosques. No l'acabes de muntar del tot. Sempre hi ha unes peces que et fan dubtar, però això mateix és el que t'ajuda a viure. A lluitar contra la injustícia. 
En Joan Subirats no dóna solucions. No resol els problemes que tenim, ni pot prescriure cap medicament. Et fa reflexionar. No veus la llum al final del túnel, però t'adones del traç.
Sabeu què passa? que podríem muntar-ho prou bé i un per l'altre es compliquem l'existència. Podem canviar la manera de fer política, d'elegir els nostres representants, però... ho volen el nostres polítics? contra què lluitem? Polítics, sindicats, mercats... qui domina a qui?
Xerrada interessant, aportacions dels participants valuoses. Una bona tarda amb l'Aula.